Ga naar hoofdinhoud
Oudere vrouw met afstandsbedieningen

Het valt soms niet mee, die tv!

Over het belang van goede ondersteuning, óók voor tv in de langdurige zorg.

Een binnenkomende mail trekt onze aandacht. Een noodkreet van een manager: een groep bewoners van “haar” verpleeghuis kunnen al twee weken geen tv kijken. Oorzaak nog onbekend. Ook al valt het eigenlijk niet binnen de scope van ons project, we grijpen toch direct de telefoon: bewoners van verpleeghuizen hebben al niet zo veel mogelijkheden meer voor vrijetijdsbesteding, als de tv het dan ook nog eens niet doet is dat een ramp.

Eerste punt van orde is ontdekken waar het aan ligt: is er iets veranderd in het tv-signaal waar de tv’s van de bewoners niet mee om kunnen gaan? Zijn de kabels van de tv stuk? Ligt het aan de bekabeling in de muren van het pand? Zodra duidelijk is dat het om het laatste gaat, is een afspraak met de juiste partij snel gemaakt. We geven door dat het probleem de volgende dag opgelost zal zijn, zodat de bewoners daar alvast naar uit kunnen kijken. De volgende dag doet de tv het inderdaad weer bij alle bewoners.

Het is een klein voorbeeld, maar het laat goed zien dat juist een goede ondersteuning van tv’s in de langdurige zorg hartstikke belangrijk is. Er kan immers best wat mis gaan waarbij het vaak voor de gebruikers – én de zorgmedewerkers! – niet direct duidelijk is wat er mis is: cliënten klagen dat ze maar één zender meer ontvangen (vaak niks mis met de tv, maar de batterij van de afstandsbediening is op!), welke afstandsbediening is nu voor wat, er is alleen maar zwart beeld (ligt het aan de kabel? De digitale tv-decoder? De tv zelf?) of nieuwe bewoners krijgen hun tv niet aan de praat en de familie weet niet hoe ze dit kunnen verhelpen.

Hoe simpel een tv ook mag lijken, er komen toch verschillende onderdelen bij kijken – een afstandsbediening (of meer!), een digitale decoder, verschillende kabels, het tv-toestel zelf en soms een insteekkaart. En met elk van die onderdelen kan toch een heleboel mis gaan. Het kost de medewerkers dan soms onnodig veel tijd om dit op te lossen, of het lukt helemaal niet. Met alle gevolgen van dien voor de klant- en verwanttevredenheid: de tv is voor veel cliënten een belangrijke hobby.

Gelukkig zijn er allerlei manieren om hier support op te bieden, zelfs op afstand. Zo hebben we zorgorganisaties geholpen om een helpdesk voor en door cliënten neer te zetten die hier bij helpt. Maar we hebben ook andere ondersteuningsconcepten ontwikkeld waarmee verwanten of vrijwilligers op afstand de hulp krijgen die ze nodig hebben om tv-problemen te verhelpen. Zo lever je als zorgorganisatie tegen lage kosten de extra service die je cliënten nodig hebben om zorgeloos tv te kijken!

Back To Top