Ga naar hoofdinhoud
Uitleg bij gebruik iPhone

Zorgen voor een inhaalrace van “digitale starters”

Op het Mobile Healthcare Congres 2022 – nu twee weken geleden – was een belangrijke constatering dat de transformatie in de zorg wordt gehinderd door een groeiende kloof tussen digitale voorlopers en achterblijvers. Op zich niets nieuws. Digitale “achterblijvers”, of “digitale starters”, wat een fijnere term is, zullen niet direct enthousiast zijn om mobiele of andere digitale zorginnovaties te omarmen. Stel je voor, je voelt je vreselijk ziek en dan moet je je ook nog verdiepen in hoe een tablet werkt en wat een app is. Of je staat als zorgmedewerker al enorm onder druk door de hoge verzuimcijfers in de je organisatie en dan komt er wéér een innovatiemanager langs met een nieuwe pilot.
 
In een online artikel over dit onderwerp dragen experts verschillende oplossingen aan voor dit issue. Zo pleit er iemand voor meer onderzoek naar dit thema. Heel nuttig en nodig. Maar op korte termijn doet dit nog niets om het issue op te lossen. Anderen pleiten weer voor meer aandacht voor digitale en mobiele zorginnovaties in de zorgopleidingen. Even los van de aanname dat daar weinig aandacht voor is – terwijl wij dit onderwerp toch in veel opleidingen terug zien – is dit een maatregel die pas over 10 – 15 jaar echt merkbaar impact zal hebben.
 
De suggestie om zorgtechnologie vaker te ontwerpen samen met mensen met beperkte digitale (gezondheids-)vaardigheden, die ook in het artikel staat, heeft zeker meerwaarde. Maar zelfs de meest optimaal ontworpen toepassing heeft beveiligingseisen waarmee complexe handelingen als aanmelden bij DigID nodig zijn. Of kunnen eenvoudig onderuit worden gehaald door slecht functionerend wifi. En de conclusie is dan al snel dat de zorgtechnologie “niet werkt”, en de gebruikers haken af.
 
Dus wat valt er nú te ondernemen om te zorgen dat waardevolle digitale zorginnovaties meer waarde opleveren?
 
Laten we beginnen met de constatering die we gesteund zien door onze praktijkervaringen: digitale starters zijn niet dom, of onwillend. Ook de digitale voorlopers hebben op een moment in hun leven voor het eerst kennis gemaakt met mobiele en online technologie. Maar voor de iets oudere generatie en voor de iets minder kapitaalkrachtige groepen in onze maatschappij komt die kennismaking toch vaak iets later. Of helemaal niet. En dus is een beetje extra hulp en ondersteuning bij deze kennismaking prettig.
 

Digitale starters kunnen, en willen, heus wel iets met digitale zorgtechnologie. Met een goede, rustige uitleg in duidelijke bewoordingen, en waarvoor voldoende tijd is uitgetrokken (!), kom je al een heel eind. En door er voor te zorgen dat er direct een vraagbaak beschikbaar is als er toch vragen zijn of als er toch verstoringen optreden, kun je ook digitale starters helpen om met vertrouwen met digitale zorgmiddelen te werken. Dit helpt zowel de zorgvragers als de zorgverleners.

Bij ExceptionAll hebben we expertise en handigheid ontwikkeld in het implementeren van digitale zorginnovaties op een manier waarmee je ook digitale starters bereikt. En dat zonder dat het veel geld hoeft te kosten. Benieuwd hoe we dat doen? Bel, mail of app ons! We delen onze kennis graag.

Back To Top